Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Njegoševa bista uskoro u Novom Sadu

Članovi Saveta za kulturu Skupštine grada jednoglasno su prihvatili inicijativu Vladimira T. Jokanovića koji je, ispred Odbora za obeležavanje 200 godina od rođenja Petra Petrovića Njegoša, predložio da se u Novom Sadu postavi spomen bista ovog istaknutog  pesnika.

Đačka policija u školi Jožef Atila

Učenici Osnovne škole "Jožef Atila", obučeni u fluorescentne prsluke s kačketima i značkama, od sledeće nedelje počinju da patroliraju školom, a to će ujedno biti prva takva patrola u Srbiji.

Premijera filma o ženama sa sela u Novom Sadu

Film o ženama sa sela "Čini mi se da sam malo drugačija", koji ukazuje na potrebu veće podrške radu seoskih žena kako bi se omogućio njihov veći uticaj na zajednicu, premijerno je danas prikazan u Novom Sadu.

Održan prijem novosadskih paraolimpijaca u Gradskoj kući

Za novosadske učesnike Letnje olimpijade gluvih, koja je održana od 25. jula do 3. avgusta u Sofiji, kao i paraolimpijce, nosioce medalja sa Evropskog šampionata stonotenisera sa invaliditetom, održanom u periodu od 27. septembra do 5. oktobra u italijanskom gradu Linjano danas je urpiličen prijem u Gradskoj kući.

25 novih modela na novosadskom Sajmu automobila

Izvršni direktor za sajamsku delatnost na Novosadskom sajmu Saša Bilinović izjavio je da će se Sajam motonih vozila i opreme, 13. po redu, održati na Novosadskom sajmu od 16. do 20. oktobra, a da će posetioci biti u prilici da vide 25 premijera automobila.

Kids fest od danas u bioskopu Arena

U bioskopu Arena danas počinje semodnevni dečji filmski festival "Kids fest", deveti po redu, na kome će biti prikazano 13 animiranih i igranih filmova iz raznih krajeva sveta snimljenih u standardnoj i 3D tehnologiji.

Mineco demantuje umešanost u propast Agrohema

Grupa "Mineco" demantovala je danas informacije Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ) da je umešana u upropašćavanje Navipa, Fidelinke i Agrohema u Srbiji, ističući da nije učestvovala u privatizaciji tih kompanija.